Results 1 to 11 of 11

Thread: Creating a World - Black Settlement Fix for Steam

  1. #1
    Gigantus's Avatar I am thinking more about running away now then I did as a kid, but by the time I put my teeth in, my glasses on and find my car keys I forget why I am going.
    Moderator Emeritus Administrator Emeritus Modding Emeritus

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    48,362
    Blog Entries
    23

    Default Creating a World - Black Settlement Fix for Steam

    Following a recent discussion herewith now a summary and the necessary files to fix the issue.

    Note: this issue is only applicable to the Steam version of the game!

    Underneath a look at the problem (pics by 4zumi):

    Spoiler for black settlements

    Red brick castle from the Teutonic campaign




    Native American Tipis





    The only way to solve this is to add the settlement folder from the disk version. The installer will provide a BAT\CFG file combo and a desktop shortcut with which to start\run the relevant campaign after the files have been installed.

    Installation
    Simply run the installers and follow the instructions displayed - it should be a simple click through affair.

    Link to Installers
    Last edited by Gigantus; May 08, 2019 at 05:17 AM. Reason: Files moved to TWC server




  2. #2
    paleologos's Avatar You need burrito love!!
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Variable
    Posts
    8,308

    Default Re: Creating a World - Black Settlement Fix for Steam

    Once more saving the day, are we not?
    You have the gratitude of the community, sir!

  3. #3
    Gigantus's Avatar I am thinking more about running away now then I did as a kid, but by the time I put my teeth in, my glasses on and find my car keys I forget why I am going.
    Moderator Emeritus Administrator Emeritus Modding Emeritus

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    48,362
    Blog Entries
    23

    Default Re: Creating a World - Black Settlement Fix for Steam

    I have my days




  4. #4

    Default settlement glitch in kingdoms

    Hi i am having the same issue as found in this thread http://www.twcenter.net/forums/showt...-Total-War-bug

    I was wondering if anyone had a fix bar buying an old kingdoms disc on amazon
    Quote Originally Posted by |Sith|Galvanized Iron View Post
    I love slavery

  5. #5
    Frunk's Avatar Form Follows Function
    Artifex

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Gold Coast
    Posts
    6,485

    Default Re: settlement glitch in kingdoms

    Hmm, it's worth a try. Here you go.

    https://drive.google.com/file/d/1XT7...DgNnKBipubcUs/

    7-Zip will probably be required if you don't have it already.


    EDIT: As it turns out, the mighty Gig has already provided a fix for this. As such, threads merged.
    Last edited by Frunk; May 18, 2020 at 06:27 AM.
    FrunkSpace | Mod Announcements | Colonies & Empires

    Under the patronage of Iskar of the House of Siblesz. I am the proud patron of:

    atthias | PaulH | Athos187

  6. #6
    Frunk's Avatar Form Follows Function
    Artifex

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Gold Coast
    Posts
    6,485

    Default Re: Creating a World - Black Settlement Fix for Steam

    Following this discussion, I have moved this thread from the Workshop > Skins, Models and Animations, to here in Tech Support, and am sticky-ing it.
    FrunkSpace | Mod Announcements | Colonies & Empires

    Under the patronage of Iskar of the House of Siblesz. I am the proud patron of:

    atthias | PaulH | Athos187

  7. #7

    Default Re: Creating a World - Black Settlement Fix for Steam

    A couple of questions :

    1) I presume this overwrites the base game folders. So every time one verifies the game files they'll be returned to the buggy versions ?

    2) Can we run the installers on our mod folders.My mod uses perm stone forts so it'll need this to be installed by default, but not everyone will come here to find the fix ?

  8. #8
    Gigantus's Avatar I am thinking more about running away now then I did as a kid, but by the time I put my teeth in, my glasses on and find my car keys I forget why I am going.
    Moderator Emeritus Administrator Emeritus Modding Emeritus

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    48,362
    Blog Entries
    23

    Default Re: Creating a World - Black Settlement Fix for Steam

    The installer(s) actually creates a mod set up from the DLC campaigns, no original files will be overwritten - unless you have unpacked them.
    The installer will provide a BAT\CFG file combo and a desktop shortcut with which to start\run the relevant campaign after the files have been installed.




  9. #9

    Default Re: Creating a World - Black Settlement Fix for Steam

    Thx for that.

    Checking the files on my mod it has some of the same files as the fix.
    So I presume my mod will supercede the fix files.

    Playing the mod (over 200 turns) and fighting numerous fort battles the only one I noticed with the shadows was a ME fort, so I'm not sure if I need to replace all the files in the mod with the fix files.

    Is there any reason the spanish and danish boats are included ?
    Last edited by Used2BRoz; May 22, 2020 at 10:14 AM.

  10. #10
    Gigantus's Avatar I am thinking more about running away now then I did as a kid, but by the time I put my teeth in, my glasses on and find my car keys I forget why I am going.
    Moderator Emeritus Administrator Emeritus Modding Emeritus

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    48,362
    Blog Entries
    23

    Default Re: Creating a World - Black Settlement Fix for Steam

    No particular reason that I can recall - I must have forgotten to take them out of the folder.




  11. #11

    Default Re: Creating a World - Black Settlement Fix for Steam

    Quote Originally Posted by Gigantus View Post
    No particular reason that I can recall - I must have forgotten to take them out of the folder.
    OK

    I've tested this with my mod and it seems to run OK if I do the fix on the vanilla folders, but I'll have to see if any of my files overwrite any of the fix files.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •