Page 5 of 11 FirstFirst 1234567891011 LastLast
Results 81 to 100 of 204

Thread: M2TW Config File How To's

  1. #81
    Axeman's Avatar Praepositus
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Rotterdam, Netherlands
    Posts
    5,847

    Default Re: M2TW Config File How To's

    I know this sounds kinda noobdy but how do you change units stats?

    I went to the export_ unit file and I changed the stats, and it doesnt work, however I can change the ammount of soldiers in a unit and it works, im really at a loss as what to do...

    ☻/ This is Muhammad.
    /▌  Copy and paste him
    / \ so as to commit horrible blasphemy!
    If there were a God, I think it very unlikely that he would have such an uneasy vanity as to be offended by those who doubt his existence. --Bertrand Russell

  2. #82

    Default Hotseat feature?

    how do you use this with the new patch?

  3. #83

    Default Re: Hotseat feature?

    You add/edit in something like this to your cfg file:

    [multiplayer]
    playable = 1
    hotseat_autoresolve_battles = 0
    hotseat_disable_console = 0
    hotseat_disable_papal_elections = 0
    hotseat_save_prefs = 1
    hotseat_update_ai_camera = 1
    hotseat_validate_diplomacy = 1

    New to the latest patch is password protection, so that you can (more safely) turn your back to your opponents. However, this may be annoying in a co-op style game where your friends may actually trust you to play for them.

  4. #84

    Default Re: Hotseat feature?

    so I make that change in that file and where do I go ingame and what do I do?

  5. #85
    Duke_of_Bavaria's Avatar Vicarius
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Valhalla, Svea Rike
    Posts
    2,999

    Default Re: Hotseat feature?

    Another Q; what IS hotseat mode?

    Kustjägarsoldat, A-dyk #31 Nordenskiöld - KJ för alltid!



  6. #86

    Default Re: Hotseat feature?

    Conterintuitively enough, you do the Single-Player Grand Campaign. However, you may notice that when you click on a faction's coat of arms, you "turn on" that faction to be playable by human. You click on the coat of arms again to turn off human control for that faction. You'll see what I mean.

    Hotseat mode means multiplayer Grand Campaign using one computer. Each player gets one faction. At the beginning, you set a password for your faction so that (hopefully) nobody else can make your decisions for you. I used to play hotseat mode with my friends all the time until we realized that the shield bug made it very hard to have any interesting battles.

  7. #87

    Default Re: Hotseat feature?

    I found hotseat the best cure against SANC (Start a New Campaign) Syndrome.

    I started as England, took faction control of Egypt. When the Moors went down the tube, I took over and revived their empire and afterwards gave control back to the AI.

    In between I took a glimpse on Hungary and Polands gameplay, while always focusing on Egypt and England.

    Sometimes it is confusing to be at war with yourself, of finding yourself attacking a province that you basically own yourself with a different faction, but it is 2000x better than starting a new campaign every time I want to know what the unit rooster looks like.


    Also diplomacy gets way better (harharhar!! )

    In general funny to play. The only thing I did not find out so far was how to continue a battle (chasing down routers) after the "official" end of the battle, somehow it always ends and there is no option to go on.
    Samir
    the gods are good, only the priests are evil
    <Voltaire>

  8. #88
    Yorkiesand23's Avatar Foederatus
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    York, England
    Posts
    47

    Default hotseat mode

    Sorted.

    No reply required had to change the med2 preferences aswell

    hi

    i'm trying to use hotseat mode and also use the dev console to auto run a campaign. It keeps on coming up with the dev console as disable, which I can see when I'm typing in the password so hotseat mode is working. Even though in my config file hotseat_disable_console = 0 i.e. false - so it would be disabled.

    am i missing something??

    thanks in advance

    by the way i'm using a mod config file to which I've added

    [multiplayer]
    playable = true
    hotseat_turns = true
    hotseat_scroll = false
    hotseat_autoresolve_battles = 0
    hotseat_disable_console = 0
    hotseat_disable_papal_elections = 0
    hotseat_save_prefs = 0
    hotseat_update_ai_camera = 0
    hotseat_validate_diplomacy = 1
    Last edited by Yorkiesand23; May 07, 2007 at 01:53 PM. Reason: worked it out

  9. #89
    Duke_of_Bavaria's Avatar Vicarius
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Valhalla, Svea Rike
    Posts
    2,999

    Default Re: Hotseat feature?

    Quote Originally Posted by ssfsx17 View Post
    Conterintuitively enough, you do the Single-Player Grand Campaign. However, you may notice that when you click on a faction's coat of arms, you "turn on" that faction to be playable by human. You click on the coat of arms again to turn off human control for that faction. You'll see what I mean.

    Hotseat mode means multiplayer Grand Campaign using one computer. Each player gets one faction. At the beginning, you set a password for your faction so that (hopefully) nobody else can make your decisions for you. I used to play hotseat mode with my friends all the time until we realized that the shield bug made it very hard to have any interesting battles.
    Woah that sounds friggin awesome! Too bad I'm the only one playing Medieval II on this street. I think . When are CA making this something that you can do over the internet ?

    Kustjägarsoldat, A-dyk #31 Nordenskiöld - KJ för alltid!



  10. #90
    Duke_of_Bavaria's Avatar Vicarius
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Valhalla, Svea Rike
    Posts
    2,999

    Default Re: hotseat mode

    I'm not 100 % sure here but I think you have to do this:
    [multiplayer]
    playable = true
    hotseat_turns = true
    hotseat_scroll = true
    hotseat_autoresolve_battles = 0
    hotseat_disable_console = 0
    hotseat_disable_papal_elections = 0
    hotseat_save_prefs = 1
    hotseat_update_ai_camera = 1
    hotseat_validate_diplomacy = 1

    Kustjägarsoldat, A-dyk #31 Nordenskiöld - KJ för alltid!



  11. #91
    Senator
    Join Date
    May 2004
    Location
    Canada
    Posts
    1,143

    Default Re: M2TW Config File How To's

    how do you disable the screen where it asks for the password each time a faction's turn comes up?

  12. #92

    Default Re: M2TW Config File How To's

    WHERE is the config file you edit?

  13. #93
    Lusted's Avatar Look to the stars
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Brighton, Sussex, England.
    Posts
    18,185

    Default Re: M2TW Config File How To's

    medieval2.preference.cfg located in the SEGA\Medieval II Total War folder.
    Creator of:
    Lands to Conquer Gold for Medieval II: Kingdoms
    Terrae Expugnandae Gold Open Beta for RTW 1.5
    Proud ex-Moderator and ex-Administrator of TWC from Jan 06 to June 07
    Awarded the Rank of Opifex for outstanding contributions to the TW mod community.
    Awarded the Rank of Divus for oustanding work during my times as Administrator.

  14. #94

    Default Mod switch question ?

    Hello

    I'm trying to make the mod switch work with 1.2 by doing it the same way i did with 1.1 ,
    and it does not work

    so i wonder if i forgot something or is it a different way with 1.2 ?

  15. #95

    Default Hot Seat

    How is it like and how can I get it?

  16. #96

    Default Re: Hot Seat

    Cool.

    and add this to your medieval2 preference file

    [multiplayer]
    playable = true

    [hotseat]
    autoresolve_battles = 1
    disable_console = 1
    disable_papal_elections = 0
    save_prefs = 1
    update_ai_camera = 0
    validate_diplomacy = 1
    turns = true
    scroll = true

  17. #97

    Default Re: Hot Seat

    doesnt work

  18. #98

    Default Re: Hot Seat

    I don't know what is really different than the other one, but this one works for me.

    [multiplayer]
    playable = true

    [hotseat]
    autoresolve_battles = 0
    disable_console = 0
    disable_papal_elections = 0
    save_prefs = 1
    update_ai_camera = 0
    validate_diplomacy = 1

    If you use this, the console in the hotseat mode will be enabled so you can use cheat codes. If you use this with another player though, he will see the console is not disabled so he will suspect you're cheating in a hotseat game

  19. #99

    Default Re: Hot Seat

    Can someone explain to me what is hotseat...I know it's some kind of multiplayer campaign mode, but is it online?

  20. #100

    Default Re: Hot Seat

    Is there somewhere i can dL this mod?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •