Results 1 to 8 of 8

Thread: remove walls from core buildings

  1. #1

    Default remove walls from core buildings

    Hello,

    I did a quick search of the forum and didn't find an answer to this question: can settlement walls be removed from the core buildings.
    I want to have a system like Rome 1:TW where leveling a city did not automatically improve walls, instead walls are improved by a separate building tree.

    I tried taking the wall line out of capabilities in the building tree but walls still appear.
    Not sure if this is hardcoded to the core buildings.
    If anyone knows if it has been done before, or better yet how to do it then I would greatly appreciate your insight.

  2. #2
    Gigantus's Avatar The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it
    Patrician Moderator Emeritus Administrator Emeritus Modding Emeritus

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    47,325
    Blog Entries
    24

    Default Re: remove walls from core buildings

    Walls ARE the core building, that is one of the fundamental changes from RTW. Short of changing the actual 3D models I wouldn't know how to proceed.



  3. #3

    Default Re: remove walls from core buildings

    That is what I was starting to suspect, thanks.

  4. #4
    Gigantus's Avatar The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it
    Patrician Moderator Emeritus Administrator Emeritus Modding Emeritus

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    47,325
    Blog Entries
    24

    Default Re: remove walls from core buildings

    One is glad to be of service



  5. #5
    SpyrosM91's Avatar Despotes
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Patras, Greece
    Posts
    3,677

    Default Re: remove walls from core buildings

    do we know how they change it?
    meaning did they do it, via a simple .txt file, or is this inside the medieval exe file, that we cannot change?


    because for example in rtw, in descr_cultures there are these parts:
    PHP Code:
    town
    {
        
    normal                data/models_strat/residences/roman_town_buildings.CAS,            settlement_roman_level_2
        wall                data
    /models_strat/residences/roman_town_wall_1.CAS,                settlement_roman_walled_level_2
        wall                data
    /models_strat/residences/roman_town_wall_2.CAS,                settlement_roman_walled_level_2
        wall                data
    /models_strat/residences/roman_town_wall_3.CAS,                settlement_roman_walled_level_2
        card                data
    /ui/roman/cities/graeco-roman_town.tga        

    which change differently the settlement sizes, and the wall sizes...
    in medieval the wall parts are missing...

    thus, do we know how does the defences building_tree in EBD is connected with the other files that control strat_ and battle_map models??

    i'm asking this, because in RTW there were these two "core" buildings (the "city size" and the walls... each one of these changing independently strat and battle models).... so, maybe they're still inside MIITW... eg. sth similar with the ports (port_land and port_village) has remained the same...
    Proud Tsardoms Total War: Historian - Coder - Scripter - Mapper

  6. #6
    Gigantus's Avatar The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it
    Patrician Moderator Emeritus Administrator Emeritus Modding Emeritus

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    47,325
    Blog Entries
    24

    Default Re: remove walls from core buildings

    Your code part from descr_cultures governs the display on the strat map, not the battle map. The battle stuff is in the ...\data\settlements\[culture]\[core building level] folders and linked via hard code.



  7. #7
    SpyrosM91's Avatar Despotes
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Patras, Greece
    Posts
    3,677

    Default Re: remove walls from core buildings

    Quote Originally Posted by Gigantus View Post
    Your code part from descr_cultures governs the display on the strat map, not the battle map. The battle stuff is in the ...\data\settlements\[culture]\[core building level] folders and linked via hard code.
    yes, i know that's only for the strat map...
    but your answer cover me... the "hard code" part...

    thanks! +rep
    Proud Tsardoms Total War: Historian - Coder - Scripter - Mapper

  8. #8
    Gigantus's Avatar The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it
    Patrician Moderator Emeritus Administrator Emeritus Modding Emeritus

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    47,325
    Blog Entries
    24

    Default Re: remove walls from core buildings

    One is glad to be of service



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •