Page 6 of 6 FirstFirst 123456
Results 101 to 120 of 120

Thread: How to add strat map character levels & change battle models

  1. #101
    Gigantus's Avatar The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it
    Patrician Moderator Emeritus Administrator Emeritus Modding Emeritus

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    47,958
    Blog Entries
    24

    Default Re: How to add strat map character levels & change battle models

    The principle should be the same as a named character is technically an agent as well and it is the same mechanic.




  2. #102

    Default Re: How to add strat map character levels & change battle models

    one question,is it inpossible too delete a ancillary?i never tested this,with the traits i seems too be succesfull too change them(if they have wrong level)and in game you can see more then out of the game lol.

  3. #103
    Gigantus's Avatar The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it
    Patrician Moderator Emeritus Administrator Emeritus Modding Emeritus

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    47,958
    Blog Entries
    24

    Default Re: How to add strat map character levels & change battle models

    Traits work with levels that can be increased or removed via triggers. Removing ancillaries requires that the name of the character is known, check here.




  4. #104

    Default Re: How to add strat map character levels & change battle models

    a great tutorial,so it's better too make all model strat levels by traits instead of ancilaries,as you can do this as player if you known the name but not everyone knowns hows too do this,in script it is almost inpossible too gamble the name of that character,thanks Gigantus for your great help!

  5. #105
    Gigantus's Avatar The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it
    Patrician Moderator Emeritus Administrator Emeritus Modding Emeritus

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    47,958
    Blog Entries
    24

    Default Re: How to add strat map character levels & change battle models

    Ancillaries are meant to be special and permanent (only 8 slots) I would think, hence no easy way of removing them.




  6. #106

    Default Re: How to add strat map character levels & change battle models

    Hello, Gigantus mentioned that this could be done for multiple ships models, however, someone elsewhere cast some shade on that. I was wondering if it was possible, and if so, could someone sample how it would be put into the files for me? Thank you very much.

  7. #107

    Default Re: How to add strat map character levels & change battle models

    @Faylar001 My bad it is possible to do this I edited my post on the other thread. Follow the steps in this tutorial to add different ship models using traits the same way you would a character. You have a max of 10 levels per faction's ships.
    Last edited by Zantorian; August 24, 2018 at 09:12 PM.



  8. #108
    Withwnar's Avatar Script To The Waist
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Earth
    Posts
    6,202

    Default Re: How to add strat map character levels & change battle models

    descr_character.txt:

    Code:
    type			admiral
    
    ...
    
    faction			egypt
    dictionary		2
    strat_model		egypt_admiral    ; <-- Level 0 (default model)
    strat_model		white_ship    ; <-- Level 1
    descr_model_strat.txt:

    Code:
    type				white_ship
    skeleton			strat_navy
    indiv_range			40
    texture				egypt, models_strat/textures/elfship_white.tga
    model_flexi			models_strat/elfship.cas, max
    shadow_model_flexi	models_strat/navy_roman_shadow.cas, max
    expanded.txt:

    Code:
    {EMT_EGYPT_ADMIRAL}Lindon Navy
    {EMT_EGYPT_ADMIRAL_1}White Ship
    Create a trait or ancillary with an "Effect Level 1" effect and give this to the admiral in question. His ship model will become the new one.

    ~~~

    General topic comment, in case it hasn't already been mentioned in this thread...

    If a character goes over to another faction (e.g. via bribe or give_everything_to_faction command) then he will lose any trait/ancillary that has a Level effect. In the new faction he will not have that trait/ancillary at all.

    This is a good thing! Say he was Level 4 in the old faction, because Level 4 in that faction is a custom model for him. Level 4 in the new faction might be some other model, unsuitable for him. It is better that he always gets the new faction's default model (Level 0) rather than whatever Level 4's model happens to be in whatever faction he ends up in.

  9. #109

    Default Re: How to add strat map character levels & change battle models

    That is really good to know. I just scoured a couple posts looking for info on that. I am assuming there is a way to make characters unbribable. At the very least jack up each special character's briberesistance.

  10. #110
    Gigantus's Avatar The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it
    Patrician Moderator Emeritus Administrator Emeritus Modding Emeritus

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    47,958
    Blog Entries
    24

    Default Re: How to add strat map character levels & change battle models

    Creating a trait wit high briberesistance will do the trick. Don't even have to give it via script, simply have very specific faction and character type conditions.




  11. #111

    Default Re: How to add strat map character levels & change battle models

    how i can add "northern_generic_king_hre" to MEdieval 2 total war normal? (not kingdoms)

  12. #112
    Gigantus's Avatar The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it
    Patrician Moderator Emeritus Administrator Emeritus Modding Emeritus

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    47,958
    Blog Entries
    24

    Default Re: How to add strat map character levels & change battle models

    Exactly the same way - there is no difference.




  13. #113

    Default Re: How to add strat map character levels & change battle models

    Aiight but i did it and still the game cashed, i dont know what i should do that he didnt show up,can u do it for me and send the files? man Please. i just care abt northern_generic_king_hre but if u have to add all sure no problem. can u do the files for me? since for me its being complicated.

  14. #114
    Gigantus's Avatar The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it
    Patrician Moderator Emeritus Administrator Emeritus Modding Emeritus

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    47,958
    Blog Entries
    24

    Default Re: How to add strat map character levels & change battle models

    Which faction should get that model?
    Is this model a replacement of the present model or an addition?
    Is this the northern_generic_king model used in the brittania kingdoms campaign?




  15. #115

    Default Re: How to add strat map character levels & change battle models

    the one used in Teutonic Mod,i wanted to use the one of hre to the Default Medieval 2, if can only hre one or must have all its okay , at least if u can help me get that hre king of Teutonic. i would be very glad.

  16. #116

    Default Re: How to add strat map character levels & change battle models

    Quote Originally Posted by Hre2015 View Post
    the one used in Teutonic Mod,i wanted to use the one of hre to the Default Medieval 2, if can only hre one or must have all its okay , at least if u can help me get that hre king of Teutonic. i would be very glad.
    and i wanna add this model of King so i can have 2 models at hre default game.. to General's/heirs can be the northern_general, while the leader is the king

  17. #117
    Gigantus's Avatar The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it
    Patrician Moderator Emeritus Administrator Emeritus Modding Emeritus

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    47,958
    Blog Entries
    24

    Default Re: How to add strat map character levels & change battle models

    So let me clarify - you want to use the model from the teutonic in the regular game for the HRE faction?

    Should be rather simple. Start by unpacking the teutonic campaign.

    Open the descr_character file of your mod and search for the HRE section in 'named characters'
    Replace the entry in the strat model line with 'northern_generic_king'
    Save and close


    open the descr_model_strat file of the unpacked teutonic campaign and copy this section into your mod's descr_model_strat file:
    Code:
    type                northern_generic_king
    skeleton            strat_named_with_army
    scale                0.7
    indiv_range            40
    texture                lithuania, models_strat/textures/late_general_lithuania_strat.tga
    texture                kalmar_union, models_strat/textures/northern_generic_king_denmark.tga
    texture                norway, models_strat/textures/northern_generic_king_norway.tga
    texture                denmark, models_strat/textures/northern_generic_king_denmark.tga
    texture                scotland, models_strat/textures/late_general_scotland_strat.tga
    texture                france, models_strat/textures/late_general_france_strat.tga
    texture                hre, models_strat/textures/northern_generic_king_hre.tga
    texture                england, models_strat/textures/late_general_england_strat.tga
    texture                saxons, models_strat/textures/late_general_hre_strat.tga
    texture                normans, models_strat/textures/late_general_england_strat.tga
    texture                lithuania, models_strat/textures/northern_generic_king_lithuania.tga
    texture                poland, models_strat/textures/northern_generic_king_poland.tga
    texture                hungary, models_strat/textures/late_general_hungary_strat.tga
    texture                russia, models_strat/textures/late_general_russia_strat.tga
    texture                slave, models_strat/textures/late_general_rebels_strat.tga
    model_flexi_m            models_strat/northern_generic_king.CAS, max
    shadow_model_flexi        models_strat/shadow_sword.CAS, max
    Delete the lines marked. Save.

    Find the following files in the teutonic unpacked directory and copy it into the respective folders of your mod:

    models_strat/northern_generic_king.CAS
    models_strat/textures/northern_generic_king_hre.tga
    models_strat/textures/late_general_rebels_strat.tga
    models_strat/textures/northern_generic_king_ireland.tga (compulsory default file of the model, will lead to crash if not present)




  18. #118

    Default Re: How to add strat map character levels & change battle models

    no need to be DDS?

  19. #119

    Default Re: How to add strat map character levels & change battle models

    Thank you it worked fine. just lagging a lil perhaps bec i'm in internet

  20. #120
    Gigantus's Avatar The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it
    Patrician Moderator Emeritus Administrator Emeritus Modding Emeritus

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    47,958
    Blog Entries
    24

    Default Re: How to add strat map character levels & change battle models





Page 6 of 6 FirstFirst 123456

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •