Page 148 of 148 FirstFirst ... 48 98 123 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148
Results 2,941 to 2,952 of 2952

Thread: Empire Mod Questions & Recommendations

  1. #2941
    onmy6's Avatar Tiro
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    New Zealand
    Posts
    298

    Default Re: Empire Mod Questions & Recommendations

    Does any one know if there is a size limit to .pack files that ETW engine can read comfortably? I'm doing a mod merge with "darthmod 8.01", "AUM", "Minor Factions Revenge", "French & Indian Wars" and Huron Warparty" mods and so far I'm at 4.8 GB but I will be adding to it other mods of my own and others, just makes things simpler having the one file.
    Cheers

  2. #2942
    Goutlard's Avatar Ordinarius
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Istanbul (Turkey) and Strasbourg (France)
    Posts
    705

    Default Re: Empire Mod Questions & Recommendations

    Quote Originally Posted by onmy6 View Post
    Does any one know if there is a size limit to .pack files that ETW engine can read comfortably? I'm doing a mod merge with "darthmod 8.01", "AUM", "Minor Factions Revenge", "French & Indian Wars" and Huron Warparty" mods and so far I'm at 4.8 GB but I will be adding to it other mods of my own and others, just makes things simpler having the one file.
    Cheers
    Depends on what you mean by comfortably.
    If it crashes, it's most likely two incompatible mods that conflict, or a bug that is in a mod.

    The only effect to having very large pack files that are perfectly compatible with each other will be longer and longer loading times.
    There most likely is a hardcoded size limit, related to the software and the engine but you are unlikely to ever hit it.

  3. #2943
    onmy6's Avatar Tiro
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    New Zealand
    Posts
    298

    Default Re: Empire Mod Questions & Recommendations

    Thanks Goutlard, that's a big help.
    There are no crashes or CTD's everything works fine although it's still a WIP
    I made the adjustments necessary in each mod pack prior to merging
    but I'd hate to think it's been all a waste of time if there were a .pack file size limit as I continue

    Cheers and thanks

  4. #2944
    Humble Warrior's Avatar Vicarius Provinciae
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Great Britain.
    Posts
    11,153

    Default Can anyone point me to an authentic flags mod for ETW?

    I know I once had a flag mod that made flags square, realistically, but I can`t find it. Can anyone supply a link?

    Also are there any mods that have been created that make sieges not horrible? No monkey wall climbing and better siege AI?
    Last edited by Humble Warrior; March 29, 2017 at 03:44 AM.

  5. #2945

    Default Any mods for VERY hard economy for player AND AI?

    I have been playing mod after mod trying to find one that does as topic title implies. The hardest economy I have found has been Imperial Splendor, however, the immersion quickly died once I got to French and Dutch Guiana and saw the French (who had both provinces) with SEVEN full stack Armies.

    If anything, maybe what file I can mod. I am currently playing Minor Factions Revenge mod with my personal edited diplomacy (to make wars shorter and AI more open to giving up regions or tech if they are losing the war with me). Along with some eye candy stuff. All that is left is to nerf the AI economy even more and firther nerf mine and I should have the perfect modded game for my personal taste.

    So where to edit:
    - Making AI economy harder so they build less Armies, concentrate on structures (so in a nutshell, France should only have at most 4 stacks by turn 30). Brans Campaign AI that has AI concentrate on buildings instead of Armies still produces too many armies.
    - Nerf my own economy even further


    In a nutshell, I want VERY few Armies across the entire spectrum. This, added with diplomacy to sue for peace when getting defeated should work historically well.

  6. #2946

    Default Need help finding a startpos where Britain and France both start with colonies in India

    I had this before but my computer crashed and I no longer have this startpos. Thanks.

  7. #2947
    onmy6's Avatar Tiro
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    New Zealand
    Posts
    298

    Default Re: Need help finding a startpos where Britain and France both start with colonies in India

    Darthmods primary startpos has colonies in India for France and Britain
    France has Orissa and Britain has Bengal

  8. #2948

    Default Re: Need help finding a startpos where Britain and France both start with colonies in India

    Minor Factions Revenge mod has it as well. Very under the radar mod that is great. Does more than just add emergent factions with own unique rosters.

  9. #2949
    onmy6's Avatar Tiro
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    New Zealand
    Posts
    298

    Default Re: Need help finding a startpos where Britain and France both start with colonies in India

    Quote Originally Posted by Switz View Post
    Minor Factions Revenge mod has it as well. Very under the radar mod that is great. Does more than just add emergent factions with own unique rosters.
    I have to agree with you there, MFR is a masterpiece IMO and surprisingly under-rated, personally I'd have to rank it in the top 3 best mods for Empire, period

  10. #2950

    Default Re: Need help finding a startpos where Britain and France both start with colonies in India

    Quote Originally Posted by onmy6 View Post
    Darthmods primary startpos has colonies in India for France and Britain
    France has Orissa and Britain has Bengal
    If I took the startpos from that and inserted it in my vanilla game, would that work? Where do I have to put the startpos and do I need to add anything to the script. Been away for a while and can't remember where all the stuff goes. Thanks.

  11. #2951
    onmy6's Avatar Tiro
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    New Zealand
    Posts
    298

    Default Re: Need help finding a startpos where Britain and France both start with colonies in India

    Quote Originally Posted by irish437 View Post
    If I took the startpos from that and inserted it in my vanilla game, would that work? Where do I have to put the startpos and do I need to add anything to the script. Been away for a while and can't remember where all the stuff goes. Thanks.
    I'm not 100% sure if you can just swap it but it can't hurt to try, just make a .bak of the original startpos

    As for where to put it in vanilla I think it would be: example X:\SteamLibrary\steamapps\common\Empire Total War\data\campaigns\main
    However I'm not sure if it over-writes on start up, I can't quite remember
    Just remember the first rule of modding work...back up

  12. #2952
    PikeStance's Avatar Live to Inspire!
    Content Staff

    Join Date
    May 2011
    Location
    Indonesia
    Posts
    7,455
    Blog Entries
    8

    Default Re: Need help finding a startpos where Britain and France both start with colonies in India

    Quote Originally Posted by irish437 View Post
    If I took the startpos from that and inserted it in my vanilla game, would that work? Where do I have to put the startpos and do I need to add anything to the script. Been away for a while and can't remember where all the stuff goes. Thanks.
    It will most likely crash. Darthmod changes more than just the startpos and many of the changes in startpos needs changes in other game files.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •