Page 1 of 236 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 26 51 101 ... LastLast
Results 1 to 20 of 4720

Thread: [Tech] 1.2 Bug Reports

  1. #1

    Default [Tech] 1.2 Bug Reports

    Please report any bugs or issues with 1.2 here.

    If you are experiencing crashes then the following should help:
    1. Clean out your data folder found in the Rome 2 install folder for Steam. Various mods can be active even without activating them in mod manager.
    2. Most other mods are not compatible with DeI so deactivate/remove them. Some submods may still cause issues.
    3. Reverify the game in steam to check local file integrity.
    4. Make sure you have patch 17 not 16 beta for the game itself.
    5. If none of that works, try deleting the Rome2.exe file found in the Rome 2 directory and reverifying your game cache in Steam.
    6. If you are still getting crashes, please post the save game in this thread.


    You can find how to take and upload a screenshot for bug reporting in our Tech Thread here.



    Known Bugs/Issues
    - Some region effect bundle icons will disappear when there are too many region effects. This is a UI limitation in the base game.
    - Sometimes a building's effects and descriptions will appear as a large blank box, due to resolution restrictions.
    - If you enter Patrol Region stance directly outside a city, you can enter the city in the stance. This is considered "cheating".
    - Fleets reduce public order when in ports but that is not displayed on the calculated UI number. A pop up advice message will inform you of the amount.
    - Sometimes the growth bar will go over the top of the population number in the region window, move around or disappear.
    - The battle map for Crete (Knossos) and for Capsa in Numidia in the Grand campaign and IA campaign are bugged. Nothing we can do about it. Our workaround for now is to use a walled settlement map.
    - Level 1 minor townships have 2 options when converting. This is for technical reasons due to the raze mechanic in Rome 2.
    Last edited by ♔Greek Strategos♔; March 02, 2018 at 03:18 PM.

    Follow us: Patreon -- Steam -- Forums -- Youtube - Facebook

  2. #2

    Default Re: [Tech] 1.2 Bug Reports

    A first bug --

    although 1.2 is amazing so far, the Reduced Upkeep Cost submod fails to appear in the mod manager selection screen after being downloaded. Not game breaking by any means, but thought i would let you guys know!

    thanks so much for all the hard work. Syracuse with walls is so much better.

    Game of the Fates
    Mod of the week on hold -- I've played nearly every RTW mod out there.
    BOYCOTT THE USE OF SMILEYS! (Okay, just once)
    Antiochos VII...last true scion of the Seleucid dynasty...rest in peace, son of Hellas.
    I've returned--please forgive my long absence.

  3. #3

    Default Re: [Tech] 1.2 Bug Reports

    Well, I just have two visual bugs. And I think it is not fixed in this version. (I'm sorry if I looked wrong.)

    1. Whenever legionaries throw pilum, its shape is changed. http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=835780572

    2. Manpower number problem http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=835792738 , http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=835792705

  4. #4

    Default Re: [Tech] 1.2 Bug Reports

    Quote Originally Posted by Antiochos VII Sidetes View Post
    A first bug --

    although 1.2 is amazing so far, the Reduced Upkeep Cost submod fails to appear in the mod manager selection screen after being downloaded. Not game breaking by any means, but thought i would let you guys know!

    thanks so much for all the hard work. Syracuse with walls is so much better.
    Thats odd - it may be that you just missed it in the selection screen? Because its a normal mod pack like any other.

    Quote Originally Posted by whitegamebox View Post
    Well, I just have two visual bugs. And I think it is not fixed in this version. (I'm sorry if I looked wrong.)

    1. Whenever legionaries throw pilum, its shape is changed. http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=835780572

    2. Manpower number problem http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=835792738 , http://steamcommunity.com/sharedfile.../?id=835792705
    The population (and the entire mod) is based around the highest unit size settings. Either you are using another mod that conflicts or you have lower settings for unit sizes.

    The pilum and other ranged weapon animations while firing is due to the way the game engine works. Although that looks way larger than I have seen before, something is off there.
    Last edited by Dresden; January 06, 2017 at 01:50 AM.

    Follow us: Patreon -- Steam -- Forums -- Youtube - Facebook

  5. #5

    Default Re: [Tech] 1.2 Bug Reports

    The problem seems to be that the reducedupkeepcost.pack file deletes immediately after I open the launcher -- but I've worked around it by changing the name of the file, and have gotten the desired effects. So all good.

    Game of the Fates
    Mod of the week on hold -- I've played nearly every RTW mod out there.
    BOYCOTT THE USE OF SMILEYS! (Okay, just once)
    Antiochos VII...last true scion of the Seleucid dynasty...rest in peace, son of Hellas.
    I've returned--please forgive my long absence.

  6. #6

    Default Re: [Tech] 1.2 Bug Reports

    Now I knew!
    It must be vanilla problem.





    ....CA.....

  7. #7
    Irishmafia2020's Avatar Senator
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Navajo Nation, Arizona USA
    Posts
    1,170

    Default Re: [Tech] 1.2 Bug Reports

    Tiny bug - under "custom battle" the very first spear unit for Syracuse (cost = 565) does not have a name...

  8. #8
    Slaxx Hatmen's Avatar This isn't the crisis!
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    The Living End
    Posts
    3,077

    Default Re: [Tech] 1.2 Bug Reports

    Tried to start a campaign as Scordisci and crashed while loading. (No other mods enabled)
    Last edited by Slaxx Hatmen; January 06, 2017 at 04:20 AM.
    Under the patronage of Basileos Leandros I

  9. #9

    Default Re: [Tech] 1.2 Bug Reports

    Try Reverifying the game cache in steam

    Follow us: Patreon -- Steam -- Forums -- Youtube - Facebook

  10. #10
    Slaxx Hatmen's Avatar This isn't the crisis!
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    The Living End
    Posts
    3,077

    Default Re: [Tech] 1.2 Bug Reports

    Okay I might have triggered the 'select too many factions on the menu' crash cuse it worked the second time I tried. Got an end turn CTD after playing awhile though.(I wanna say turn 15-20ish but I didn't check so can't confirm)
    Under the patronage of Basileos Leandros I

  11. #11
    Hjalfnar_Feuerwolf's Avatar Civis
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Kingdom of Hannover
    Posts
    186

    Default Re: [Tech] 1.2 Bug Reports

    I am chatting with Ritter-Floh while I report it here, too: The overlays for the main menue, the "Battle System" and "Campaign System" windows are empty save for their names. "FAQ" and "General Questions" are fine, though.
    Checking out games for historical accuracy: http://bit.ly/HiGaVFYD
    Let's Plays: http://bit.ly/HjalfFeuer

  12. #12

    Default Re: [Tech] 1.2 Bug Reports

    @slax sounds like you have a mod conflict then. Some mods can be active even if not activated. Make sure you dont have any DeI previous versions or submods

    @hjalfnar yes those arent done yet, its a beta

    Follow us: Patreon -- Steam -- Forums -- Youtube - Facebook

  13. #13
    Hjalfnar_Feuerwolf's Avatar Civis
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Kingdom of Hannover
    Posts
    186

    Default Re: [Tech] 1.2 Bug Reports

    The building information window for the city of Roma level 1 is empty, looks like the info window is stretched. Maybe wrong pic format?
    Checking out games for historical accuracy: http://bit.ly/HiGaVFYD
    Let's Plays: http://bit.ly/HjalfFeuer

  14. #14

    Default Re: [Tech] 1.2 Bug Reports

    Hi

    Big big problem with map knossos faction (campaign with sparte);
    First, DL battle was so so long; about 4min vs 30sec before.
    And then, big bug with map (to see pictures)



  15. #15

    Default Re: [Tech] 1.2 Bug Reports

    Syrakousioi Anichneutai - shock cavalry - troops description says its sicilian light hoplites.
    Also I played a few custom battles on maps with forts and noticed that ai controlled melee troops with javelins are not eager to take fort at all, they just stand outside the walls even after they fired their last ammo.

  16. #16

    Default Re: [Tech] 1.2 Bug Reports

    Click image for larger version. 

Name:	rome2 2017-01-06 12-00-53-820.jpg 
Views:	152 
Size:	860.8 KB 
ID:	342732

    The Etruscians have a false Name
    Last edited by Avarice1987; January 06, 2017 at 06:55 AM.

  17. #17
    KAM 2150's Avatar Artifex
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Gdańsk, Poland
    Posts
    9,764

    Default Re: [Tech] 1.2 Bug Reports

    Quote Originally Posted by Grigal View Post
    Syrakousioi Anichneutai - shock cavalry - troops description says its sicilian light hoplites.
    Also I played a few custom battles on maps with forts and noticed that ai controlled melee troops with javelins are not eager to take fort at all, they just stand outside the walls even after they fired their last ammo.
    They still have ammo on other units. AI will slowly reposition until it will find best position to attack but it might take it a long time. Not that AI was better in previous fort battles, they were always bugged.

  18. #18

    Default Re: [Tech] 1.2 Bug Reports

    Quote Originally Posted by Farrell View Post
    Hi

    Big big problem with map knossos faction (campaign with sparte);
    First, DL battle was so so long; about 4min vs 30sec before.
    And then, big bug with map (to see pictures)


    Yeh,I think I was the first one reporting this. Shame on CA.

  19. #19
    Ritter-Floh's Avatar Artifex
    Join Date
    May 2011
    Location
    Bavaria
    Posts
    2,372

    Default Re: [Tech] 1.2 Bug Reports

    Quote Originally Posted by Avarice1987 View Post
    Click image for larger version. 

Name:	rome2 2017-01-06 12-00-53-820.jpg 
Views:	152 
Size:	860.8 KB 
ID:	342732

    The Etruscians have a false Name
    all fine, thats the etruscan version

  20. #20

    Default Re: [Tech] 1.2 Bug Reports

    Quote Originally Posted by Tenerife_Boy View Post
    Yeh,I think I was the first one reporting this. Shame on CA.
    You mean this problem its a problem of CA? its possible because i never fighting this faction and this the first time i see that bug^^

Page 1 of 236 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 26 51 101 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •