Page 1 of 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9 LastLast
Results 1 to 20 of 171

Thread: Bran's Campaign AI

  1. #1
    Bran Mac Born's Avatar Princeps Prior
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Southern California
    Posts
    1,400

    Default Bran's Campaign AI

    Balanced Regional Development And Recruitment and Good Naval Invasions, Bran BAI settings for better line cohesion and fire fights, new morale, fatigue and all sorts of goodies. Based on Bran DMN edits of the fabulous and amazing DarthMod Napoleon by Darth Vader, for a very aggressive action packed campaign. Just unpack it into your Napoleon Total War folder . A whole lot of action inside of this. Will make your campaign explode with WAR! Play on Hard Campaign /Normal Battles. Or very Hard Battles if you dare

    TWO VERSIONS. FILE ONE is MOD format that uses a script. FILE TWO is in MOVIE format[/I] that does not need a script.
    Use what ever one best works for you THIS IS FOR THE VANILLA GAME- do not use with any mods that use these files. Visual and sound mods and unit add on's are compatible,

    FILE ONE Install: Drive C/ Program Files (x86)/steam/steamapps/common/napoleon total war/data.
    Put this at the top of your user script: mod Bran_Campaign_AI.pack;
    Drive C/Users/username/AppData/Roaming/The Creative Assembly/Napoleon/scripts/user.scripts
    Save. That is it.

    FILE TWO Install: Drive C/ Program Files (x86)/steam/steamapps/common/napoleon total war/data. THAT IS ALL.

    Latest build: 09/01/14
    Attached Files Attached Files
    Last edited by Bran Mac Born; Yesterday at 04:00 PM.

  2. #2
    Hastatas Posterior
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    792

    Default Re: Bran's Campaign AI

    Does this use vanilla battle AI or your battle AI? How active are Britain and the Minor nations in this?

  3. #3
    Bran Mac Born's Avatar Princeps Prior
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Southern California
    Posts
    1,400

    Default Re: Bran's Campaign AI

    Its use both BAI and CAI and minors are active and so is Britain.
    Last edited by Bran Mac Born; May 02, 2014 at 01:19 AM.

  4. #4
    Bran Mac Born's Avatar Princeps Prior
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Southern California
    Posts
    1,400

    Default Re: Bran's Campaign AI

    UPDATE: Better Naval Behavior.
    Last edited by Bran Mac Born; March 20, 2014 at 06:56 PM.

  5. #5
    Hastatas Posterior
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    792

    Default Re: Bran's Campaign AI

    Is the AI in the Naval Supremacy thread for me strictly vanilla or are there some changes in there? Its been pretty good. Thanks.

  6. #6
    Bran Mac Born's Avatar Princeps Prior
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Southern California
    Posts
    1,400

    Default Re: Bran's Campaign AI

    NEW; Added my BAI from my modifications of the spectacular awesome DarthMod Napoleon by Darth Vader.
    Last edited by Bran Mac Born; May 02, 2014 at 01:20 AM.

  7. #7
    Hastatas Posterior
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    792

    Default Re: Bran's Campaign AI

    What type of AI Battle behavior has been changed?

  8. #8
    Bran Mac Born's Avatar Princeps Prior
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Southern California
    Posts
    1,400

    Default Re: Bran's Campaign AI

    Better Cav flanking. Way better line cohesion and fire fights. Army flanking. CAI more naval invasions.
    Last edited by Bran Mac Born; May 20, 2014 at 07:04 PM.

  9. #9
    Bran Mac Born's Avatar Princeps Prior
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Southern California
    Posts
    1,400

    Default Re: Bran's Campaign AI

    I did not change anything in Hedge's AI for you so it is vanilla Hedge.

  10. #10
    Bran Mac Born's Avatar Princeps Prior
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Southern California
    Posts
    1,400

    Default Re: Bran's Campaign AI

    If anyone has used this with the Vanilla game I would like some feedback please.

  11. #11
    Bran Mac Born's Avatar Princeps Prior
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Southern California
    Posts
    1,400

    Default Re: Bran's Campaign AI

    NEW UPDATE: Tweaked Naval Distribution for better naval invasions.
    Last edited by Bran Mac Born; March 20, 2014 at 06:58 PM.

  12. #12
    Bran Mac Born's Avatar Princeps Prior
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Southern California
    Posts
    1,400

    Default Re: Bran's Campaign AI

    NEW UPDATE: Tweaked navy priorities for better naval invasions.
    Last edited by Bran Mac Born; March 20, 2014 at 06:58 PM.

  13. #13
    Hastatas Posterior
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    792

    Default Re: Bran's Campaign AI

    Going to try this after my current campaign. Is Britain pretty active? Have you figured out a way to keep Nelson guarding the channel? Britain would invade alot more if the channel was clear.

  14. #14
    Bran Mac Born's Avatar Princeps Prior
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Southern California
    Posts
    1,400

    Default Re: Bran's Campaign AI

    Active yes.Britain does invade more they had two invasions one in late June 1805 -Hannover and one in early July 1805- Brussels. There is a lot of ship activity -a russian ship parked outside of Plymouth and guarded it. Nelson stayed in the channel for 4 turns then took off to America. But there are other fleets too. Are you playing LME 4 mod? My Darth Mod settings kick ass. I don't know what this AI mod will do with vanilla as I never play any vanilla TW games as they suck. Except the original MTW that was a great game.

  15. #15
    Hastatas Posterior
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    792

    Default Re: Bran's Campaign AI

    Quote Originally Posted by Bran Mac Born View Post
    Active yes.Britain does invade more they had two invasions one in late June 1805 -Hannover and one in early July 1805- Brussels. There is a lot of ship activity -a russian ship parked outside of Plymouth and guarded it. Nelson stayed in the channel for 4 turns then took off to America. But there are other fleets too. Are you playing LME 4 mod? My Darth Mod settings kick ass. I don't know what this AI mod will do with vanilla as I never play any vanilla TW games as they suck. Except the original MTW that was a great game.
    For some reason my campaign with HKs stopped working, it crashed every time I tried to attack East Prussia. So I started a campaign with this mod last night. I was Russia. For the most part I concentrated on Infastructure and building my economy so I was able to get through quite a few turns. France rolled over everybody. Austria has been eliminated. Prussia has 1 region left and Britain isn't doing anything. France has had them blockaded the entire game.

    I play on vanilla with just the AUM and BUM mods. I haven't tried Darth mod because his version of Darth Empire is pretty much a mess in my opinion.

    Your battle AI is very good. Fought a nice battle with SPain and they were using their light infantry very well.

    I almost think the campaign AI is random. It really all depends if Nelson disappears or not to if Britain is active. If their port gets blocked and Nelson disappears, the British won't do anything.

  16. #16
    Hastatas Posterior
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    792

    Default Re: Bran's Campaign AI

    Have you noticed that the cavalry just stops charging and stands there sometimes? I clicked on my cavalry and then clicked on the enemy(it made the acknowledgement sound) and then hit the charge button. They stopped a couple feet short of the enemy and prceeded to get tore up by musket fire.....This happened on a couple of occassions.

  17. #17
    Bran Mac Born's Avatar Princeps Prior
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Southern California
    Posts
    1,400

    Default Re: Bran's Campaign AI

    Always double click on the enemy unit. Double click.

  18. #18
    pajapatak's Avatar Ashigaru
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    83

    Default Re: Bran's Campaign AI

    Quote Originally Posted by irish437 View Post
    Have you noticed that the cavalry just stops charging and stands there sometimes? I clicked on my cavalry and then clicked on the enemy(it made the acknowledgement sound) and then hit the charge button. They stopped a couple feet short of the enemy and prceeded to get tore up by musket fire.....This happened on a couple of occassions.
    This is Darth's known bug. I do not know if he is fixed this in his 2.6+++ beta 3 patch

  19. #19
    Bran Mac Born's Avatar Princeps Prior
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Southern California
    Posts
    1,400

    Default Re: Bran's Campaign AI

    UPDATE; Cavalry Charges more powerful. Fix cav stop.
    Last edited by Bran Mac Born; March 20, 2014 at 06:59 PM.

  20. #20
    Bran Mac Born's Avatar Princeps Prior
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Southern California
    Posts
    1,400

    Default Re: Bran's Campaign AI

    NEW UPDATE; MAJOR CAMPAIGN TWEAKS FOR WAY MORE EXCITING EXPERIENCE!
    Yes I would like some feedback Thanks
    Last edited by Bran Mac Born; March 20, 2014 at 06:59 PM.

Page 1 of 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •