Results 1 to 2 of 2

Thread: empire total war runs slow?

  1. #1
    Ikko-Ikki
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    1

    Icon1 empire total war runs slow?

    hey i got problem with empire total war,

    ive done this test and it said i could play it, heres the test, the test said i had more than the minimum.




    You Have( this is what i have ):
    CPU
    Intel(R) Core(TM) i5-3450 CPU @ 3.10GHz ( this is a dual core just sayin )


    CPU Speed
    3.1 GHz Performance Rated at: 7.44 GHz


    RAM
    8.2 GB


    OS
    Microsoft Windows 7 Home Premium Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit


    Video Card
    AMD Radeon HD 7450
    Video Card Features:
    Video RAM = 730.3 MB
    Hardware T&L = Yes
    Pixel Shader version = 5.0
    Vertex Shader version = 5.0
    ..................................................................................................

    that was just the minimum, here is the publisher requirements:

    CPU: 2.4 GHz Intel Pentium or greater or AMD Athlon equivalent CPU

    CPU Speed: 2.4 GHz

    RAM: 1GB RAM (XP) 2GB RAM (Vista)

    OS: Windows XP (Service pack 2), Windows Vista

    Graphics card: 256 MB DirectX 9.0c compatible, (Shader model 2.0), Minimum screen resolution 1024 x 768

    Video RAM = 256 MB
    Hardware T&L = Yes
    Pixel Shader version = 2.0
    Vertex Shader version = 2.0

    so the problem is that when i play on ultra it is not even really able to run, it is like looking at a very very slow slide show, so i go to High settings only, and it is still really slow, medium is faster but still choppy and the low settings is the only one that runs smooth, the thing is that, i had a worse pc before and it ran on medium with some high settings and it ran smoothly, not sure what that pc had, but i think it had a a AMD Quad Core processor that ran at 2.4 or 2.6 GHz , 8 gb of ram, and also a ati radeon 6770 graphics card. so anyone know why my pc that i have now wont run smooth, and if u do plz tell me how to fix it

  2. #2
    irishron's Avatar Moderator
    Moderation Mentor Vault Staff Artifex

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Cirith Ungol
    Posts
    45,566

    Default Re: empire total war runs slow?

    "minimum" in any program means "low", not "ultra" and has been this way since the old CGA days. Nothing has changed.

    I don't trust any od those "test" sites because in any CA game, they change with the first patch and their testinf specs are never updated.

    If you want ultra and not a slide show, a faster cpu and a 2gb card like a 7850.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •