Results 1 to 13 of 13

Thread: Error message in GIMP

  1. #1
    King William the Conqueror's Avatar Princeps Prior
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    At my Computer
    Posts
    1,450

    Default Error message in GIMP

    I'm sorry. I know this is the second time I have posted today in this forum. But I installed GIMP version 2.6.11 which I was informed included the .dds plugin. But I get this error message when I try to open a file.
    GIMP error message

    Help is appreciated

  2. #2
    Gigantus's Avatar I hate it when the voices in my head go silent - I never know what the buggers are planning next.
    Artifex

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    32,775

    Default Re: Error message in GIMP

    This looks like the TGA version of that file. Or did you try to open the TGA.DDS version?

    Compress and attach that file here for someone to check.


    Check this article as well, I referenced it in my DDS for GIMP thread.
    Last edited by Gigantus; April 27, 2012 at 11:13 PM.

  3. #3
    King William the Conqueror's Avatar Princeps Prior
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    At my Computer
    Posts
    1,450

    Default Re: Error message in GIMP

    I tried the .tga version. The .dds version was nowhere to be seen.
    Attached Files Attached Files

  4. #4
    Gigantus's Avatar I hate it when the voices in my head go silent - I never know what the buggers are planning next.
    Artifex

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    32,775

    Default Re: Error message in GIMP

    The second file (#banner_symbol_aragon.tga) is the DDS file as the extension is hidden if the Format (DDS here) is known. It's the TGA file that is faulty (it has a zero byte size) - it can be noticed already in thumbnail preview: DDS shows, TGA doesn't.

    My guess - someone added 'dummy' files to save space. It's a thing connected how the game reads the files (but normally not needed) Simply open the DDS file without mipmaps and then 'save as' the TGA file's name if you wish to have that format.

    Check the pics for easier understanding

    Click image for larger version. 

Name:	DDS.jpg 
Views:	7 
Size:	10.1 KB 
ID:	218930 . . . Click image for larger version. 

Name:	DDS_1.jpg 
Views:	8 
Size:	14.8 KB 
ID:	218931
    Last edited by Gigantus; April 28, 2012 at 09:59 AM.

  5. #5
    King William the Conqueror's Avatar Princeps Prior
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    At my Computer
    Posts
    1,450

    Default Re: Error message in GIMP

    Thanks. I should have mentioned this already but this is SS 6.3 that I am editing. I reinstalled GIMP. Then I tried to download the plugin from your link but I need a 64-bit version and they only have a 32-bit version. Any ideas?

  6. #6
    Gigantus's Avatar I hate it when the voices in my head go silent - I never know what the buggers are planning next.
    Artifex

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    32,775

    Default Re: Error message in GIMP

    I believe the latest versions of GIMP have got the DDS plug-in already installed.

  7. #7
    King William the Conqueror's Avatar Princeps Prior
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    At my Computer
    Posts
    1,450

    Default Re: Error message in GIMP

    What is the latest version?

  8. #8
    Gigantus's Avatar I hate it when the voices in my head go silent - I never know what the buggers are planning next.
    Artifex

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    32,775

    Default Re: Error message in GIMP


  9. #9
    King William the Conqueror's Avatar Princeps Prior
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    At my Computer
    Posts
    1,450

    Default Re: Error message in GIMP

    That is what I thought I downloaded?

  10. #10
    Gigantus's Avatar I hate it when the voices in my head go silent - I never know what the buggers are planning next.
    Artifex

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    32,775

    Default Re: Error message in GIMP

    Just found this info regarding the 64bit problem with the DDS plug in.

  11. #11
    King William the Conqueror's Avatar Princeps Prior
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    At my Computer
    Posts
    1,450

    Default Re: Error message in GIMP

    Thanks Gigantus! It works perfectly!

  12. #12
    Gigantus's Avatar I hate it when the voices in my head go silent - I never know what the buggers are planning next.
    Artifex

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    32,775

    Default Re: Error message in GIMP

    One is glad to be of service

  13. #13
    King William the Conqueror's Avatar Princeps Prior
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    At my Computer
    Posts
    1,450

    Default Re: Error message in GIMP

    I knew you would say that!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •