Page 113 of 113 FirstFirst ... 13 63 88 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113
Results 2,241 to 2,259 of 2259

Thread: Geomod Tool for Mapping

  1. #2241
    KEA's Avatar Hastatus
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    558
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0

    Default Re: Geomod Tool for Mapping

    Quote Originally Posted by Gigantus View Post
    Check the dimensions of the map graphic files. Defaiult is the size listed in descr_terrain
    no luck:

    Name Size (see descr_terrain.txt - dimensions) 510 x 510
    map_regions default 510x510
    map_features default 510x510
    map_trade_routes default 510x510
    map_roughness twice default 1020x1020
    map_heights twice default plus one pixel 1021x1021
    map_fog twice default plus one pixel 1021x1021
    map_ground_types twice default plus one pixel 1021x1021
    map_climates twice default plus one pixel 1021x1021
    water_surface 256 x 256 256x256




    Can it be that Geomod is reffering to any other values here?

  2. #2242
    Gigantus's Avatar When I get old, I'm going to move in with my kids, hog the computer, pay no bills, eat all the food, trash the house, and when asked to clean, pitch a fit like it's killing me!
    Artifex

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    33,084
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0

    Default Re: Geomod Tool for Mapping

    Quote Originally Posted by KEA View Post
    no luck:

    Name Size (see descr_terrain.txt - dimensions) 510 x 510
    map_regions default 510x510
    map_features default 510x510
    map_trade_routes default 510x510
    map_roughness twice default 1020x1020
    map_heights twice default plus one pixel 1021x1021
    map_fog twice default plus one pixel 1021x1021
    map_ground_types twice default plus one pixel 1021x1021
    map_climates twice default plus one pixel 1021x1021
    water_surface 256 x 256 256x256




    Can it be that Geomod is reffering to any other values here?
    It should be these values - upload those files and let me have a look at them. Maybe one got a wrong format (eg 32bit instead of 24bit) and that's why Geomod is having a problem.


    Quote Originally Posted by Hellvard View Post
    I already did that open&save check some days ago, geomod is freezeing without making any changes.
    Don't think we will get any further without me having a look at the whole lot. Underneath the list of files I will need to check why Geomod freezes, compress and upload:

    * data\world\maps\base\map_fog.tga
    * data\world\maps\base\descr_regions.txt
    * data\world\maps\base\map_roughness.tga
    * data\world\maps\base\map_trade_routes.tga
    * data\world\maps\base\descr_sounds_music_types.txt
    * data\world\maps\base\descr_terrain.txt
    * data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_events.txt
    * data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_strat.txt
    * data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_mercenaries.txt
    * data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_win_conditions.txt
    data\text\names.txt.strings.bin
    data\text\rebel_faction_descr.txt.strings.bin
    data\text\religions.txt.strings.bin
    * data\text\imperial_campaign_regions_and_settlement_names.txt.strings.bin
    data\text\expanded.txt.strings.bin
    data\text\export_units.txt.strings.bin
    data\text\export_ancillaries.txt.strings.bin
    data\text\export_vnvs.txt.strings.bin
    * ++ data\text\historic_events.txt.strings.bin
    data\text\strat.txt
    data\descr_cultures.txt
    data\descr_names.txt
    data\descr_sm_resources.txt
    * data\descr_sm_factions.txt
    data\descr_rebel_factions.txt
    data\descr_religions.txt
    data\export_descr_ancillaries.txt
    data\export_descr_buildings.txt
    data\export_descr_character_traits.txt
    data\export_descr_unit.txt
    .

    Member of the H.E.L.P. Project

  3. #2243
    Hellvard's Avatar Hastatus
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Poland
    Posts
    510
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0

    Default Re: Geomod Tool for Mapping

    I hope I don't forget about some file
    Attached Files Attached Files

  4. #2244
    KEA's Avatar Hastatus
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    558
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0

    Default Re: Geomod Tool for Mapping

    Thank you for your help!

    Attached is the complete maps base folder.
    Attached Files Attached Files

  5. #2245
    Gigantus's Avatar When I get old, I'm going to move in with my kids, hog the computer, pay no bills, eat all the food, trash the house, and when asked to clean, pitch a fit like it's killing me!
    Artifex

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    33,084
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0

    Default Re: Geomod Tool for Mapping

    @Hellvard
    My bad, I forgot to list these files as well, they were on the previous page of my manual.

    * data\world\maps\base\map_climates.tga
    * data\world\maps\base\map_ground_types.tga
    * data\world\maps\base\map_heights.tga
    * data\world\maps\base\map_regions.tga
    * data\world\maps\base\map_features.tga

    @KEA
    map_fog is in grey scale format, Geomod cannot read that. Open\create a new file and make sure it's in RGB format (24bit).
    Last edited by Gigantus; October 09, 2014 at 11:44 PM.
    .

    Member of the H.E.L.P. Project

  6. #2246
    Hellvard's Avatar Hastatus
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Poland
    Posts
    510
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0

    Default Re: Geomod Tool for Mapping

    The rest of the files
    Attached Files Attached Files

  7. #2247
    Gigantus's Avatar When I get old, I'm going to move in with my kids, hog the computer, pay no bills, eat all the food, trash the house, and when asked to clean, pitch a fit like it's killing me!
    Artifex

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    33,084
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0

    Default Re: Geomod Tool for Mapping

    I copied your files into the basic Bare Geomod set up and had no problem saving it with Geomod. I did however come across this error in Geomod's log:
    The label 'neta
    Swiętopełk' does not correspond to any name!
    It's due to special characters in descr_names, line 6414: Swiętopełk and the entry not being in text\names. I suspect it's supposed to be the counterpart to this entry in text\names: {Swietopelk}Sławomir
    .

    Member of the H.E.L.P. Project

  8. #2248
    KEA's Avatar Hastatus
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    558
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0

    Default Re: Geomod Tool for Mapping

    Quote Originally Posted by Gigantus View Post
    KEA
    map_fog is in grey scale format, Geomod cannot read that. Open\create a new file and make sure it's in RGB format (24bit).


    works, thanks a lot

  9. #2249
    Gigantus's Avatar When I get old, I'm going to move in with my kids, hog the computer, pay no bills, eat all the food, trash the house, and when asked to clean, pitch a fit like it's killing me!
    Artifex

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    33,084
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0

    Default Re: Geomod Tool for Mapping

    Just a tip for your map_ground_types: loosen up the amount of high mountain you have - high concentrations\large areas of it cause drag\lag on the strategic map because of the 3D elements involved. Same with dense forests.
    .

    Member of the H.E.L.P. Project

  10. #2250
    Hellvard's Avatar Hastatus
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Poland
    Posts
    510
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0

    Default Re: Geomod Tool for Mapping

    Quote Originally Posted by Gigantus View Post
    I copied your files into the basic Bare Geomod set up and had no problem saving it with Geomod. I did however come across this error in Geomod's log:

    It's due to special characters in descr_names, line 6414: Swiętopełk and the entry not being in text\names. I suspect it's supposed to be the counterpart to this entry in text\names: {Swietopelk}Sławomir
    Can it be reason of this freezeing? But, like You said, you had no problems with it.

    Still freezeing after fixing this name, I tested it on my backup files, just open geomod and click save - boom! Freeze. Still at 99%.
    Last edited by Hellvard; October 10, 2014 at 07:27 AM.

  11. #2251
    Hellvard's Avatar Hastatus
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Poland
    Posts
    510
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0

    Default Re: Geomod Tool for Mapping

    I made those provinces on BareGeomod with succesfull save, no freezzeing, then I merged changes with original mod, and I have crash at loading campaign, no info in log and map.rwm is generated. I am working with geomod on other mod too, and there are no problems at all, so I suppose all that mess isn't my fault Maybe I forgot about some file while merging those changes with mod? I replaced decr_regions, map_regions and descr_strat, is it all what I had to do?

  12. #2252
    Gigantus's Avatar When I get old, I'm going to move in with my kids, hog the computer, pay no bills, eat all the food, trash the house, and when asked to clean, pitch a fit like it's killing me!
    Artifex

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    33,084
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0

    Default Re: Geomod Tool for Mapping

    If you created a new region then there are a few other files involved as well, depending on your work:

    certainly
    data\text\imperial_campaign_regions_and_settlement_names.txt.strings.bin

    possibly
    data\world\maps\base\descr_sounds_music_types.txt
    data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_mercenaries.txt

    I used a new install of Bare Geomod with the files you provided in post #2246
    .

    Member of the H.E.L.P. Project

  13. #2253
    Hellvard's Avatar Hastatus
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Poland
    Posts
    510
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0

    Default Re: Geomod Tool for Mapping

    Oh yes, forgot about music and mercenaries. But fixing it didn't help. Maybe some other files, besides the ones I attached here may be responsible for this crash?

  14. #2254
    Hellvard's Avatar Hastatus
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Poland
    Posts
    510
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0

    Default Re: Geomod Tool for Mapping

    I started making those provinces from beggining many times, the result is always the same, I can't make this in original mod folder, nor in BareGeomod. Seriously, what else can be wrong? This is so weird, I have no problems with geomod in other mod I'm working on, what can be wrong? Which other files may be responsible for that? Sorry for being impatient, but I have easy, not time-consuming job, and I just can't finish it, due to this problem
    Last edited by Hellvard; October 14, 2014 at 11:45 AM.

  15. #2255
    Gigantus's Avatar When I get old, I'm going to move in with my kids, hog the computer, pay no bills, eat all the food, trash the house, and when asked to clean, pitch a fit like it's killing me!
    Artifex

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    33,084
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0

    Default Re: Geomod Tool for Mapping

    I am not sure what exactly is happening. As I said - I used a clean Bare Geomod installation and copied the two sets of files you provided into it and had no problem to save in Geomod. I would suggest you do the same, it's even playable.

    Then refer to the two list of files I made - the ones with a star in front are the files Geomod edits. Those need to be copied back into your original mod.
    .

    Member of the H.E.L.P. Project

  16. #2256
    Hellvard's Avatar Hastatus
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Poland
    Posts
    510
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0

    Default Re: Geomod Tool for Mapping

    I also copied those files to clean BareGeomod and I had no problems with saving my progress there, but job I done in BG do not work in original mod folder.

  17. #2257
    Gigantus's Avatar When I get old, I'm going to move in with my kids, hog the computer, pay no bills, eat all the food, trash the house, and when asked to clean, pitch a fit like it's killing me!
    Artifex

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    33,084
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0

    Default Re: Geomod Tool for Mapping

    Did you delete the map.rwm file in your mod after transferring the modded files from BG? And started a new game?
    .

    Member of the H.E.L.P. Project

  18. #2258
    Hellvard's Avatar Hastatus
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Poland
    Posts
    510
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0

    Default Re: Geomod Tool for Mapping

    Unlce Gigg, this is so obvious, that even I remember about doing this after every change in map files

  19. #2259
    Gigantus's Avatar When I get old, I'm going to move in with my kids, hog the computer, pay no bills, eat all the food, trash the house, and when asked to clean, pitch a fit like it's killing me!
    Artifex

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goa - India
    Posts
    33,084
    Tournaments Joined
    0
    Tournaments Won
    0

    Default Re: Geomod Tool for Mapping

    If you transferred the edited files from BG according to the list (historic_event may cause the usual delay if not fixed), deleted the map.rwm file in your mod and it doesn't work then I am out of ideas.
    No error message in the log? Underneath the list of files again that you should transfer:

    * data\world\maps\base\map_climates.tga
    * data\world\maps\base\map_ground_types.tga
    * data\world\maps\base\map_heights.tga
    * data\world\maps\base\map_regions.tga
    * data\world\maps\base\map_features.tga
    * data\world\maps\base\map_fog.tga
    * data\world\maps\base\descr_regions.txt
    * data\world\maps\base\map_roughness.tga
    * data\world\maps\base\map_trade_routes.tga
    * data\world\maps\base\descr_sounds_music_types.txt
    * data\world\maps\base\descr_terrain.txt
    * data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_events.txt
    * data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_strat.txt
    * data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_mercenaries.txt
    * data\world\maps\campaign\imperial_campaign\descr_win_conditions.txt
    * data\text\imperial_campaign_regions_and_settlement_names.txt.strings.bin
    * ++ data\text\historic_events.txt.strings.bin
    * data\descr_sm_factions.txt
    .

    Member of the H.E.L.P. Project

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •